İsrail Güvenlik Kabinesi, Doğu Kudüs’te 13 yeni yerleşim birimi inşa planını onayladı. Karar, Filistin topraklarını genişletme ve Doğu Kudüs’ü izole etme amacı taşıyor.
İsrail Güvenlik Kabinesi, Doğu Kudüs’te 13 yeni yerleşim birimi inşa edilmesi yönündeki planlara onay verdi. Kudüs Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bu kararın Tel Aviv yönetiminin Filistin topraklarındaki yasa dışı işgal alanlarını genişletme çabalarının bir parçası olduğu belirtildi.
Bu yeni inşa planları, Doğu Kudüs’ü Filistin çevresinden izole etme ve Batı Şeria’nın merkezinde yeni coğrafi gerçeklikler dayatma amacı taşıyor. Açıklamada, işgal yönetiminin bu girişimlerle Doğu Kudüs’ü izole ederek Filistin’in coğrafi bütünlüğünü hedef aldığı vurgulandı.
İsrail’de yaklaşan her seçim öncesinde Filistin topraklarının siyasi malzeme olarak kullanıldığına dikkat çekildi. Bu durumun, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistin topraklarının gasbedilmesine yol açtığı ifade edildi.
İsrail hükümetinin işgal politikalarıyla Batı Şeria’yı parçalayarak Doğu Kudüs’ü izole etmeyi amaçladığı belirtildi. Bu stratejinin, coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin Devleti’nin kurulmasını engellemeye yönelik olduğu uyarısı yapıldı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap