SON DAKİKA
--:--:--

NATO Zirvesi Sonrası Açıklama Rutte’den Gelecek Yılki Zirve Arnavutluk’ta

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ankara’daki zirvenin ardından gelecek yılki zirvenin Arnavutluk’ta yapılacağını duyurdu. S-400, Ukrayna savaşı ve İran konularına değinen Rutte, ABD ile müttefikler arasındaki ilişkileri değerlendirdi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
NATO Zirvesi Sonrası Açıklama Rutte’den Gelecek Yılki Zirve Arnavutluk’ta

Ankara’da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sona erdi. Zirvenin ardından açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, gelecek yılki zirvenin Arnavutluk’ta yapılacağını duyurdu. Rutte, Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sistemleri konusunun ABD ile Türkiye arasındaki ikili bir mesele olduğunu belirtti.

Rutte, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin değerlendirmesinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in zor durumda olduğunu söyledi. Savaşın her iki taraf için de büyük fedakarlıklar getirdiğini ve çatışmaların durağan bir noktaya geldiğini ifade etti. Ukrayna’ya verilen desteğin süreceğini vurgulayan Rutte, ABD Başkanı Donald Trump’ın da savaşı sonlandırmak için çaba gösterdiğini sözlerine ekledi.

Arnavutluk Gelecek Yılki NATO Zirvesine Ev Sahipliği Yapacak

Mark Rutte, ABD Başkanı Donald Trump’ın Grönland’ı satın alma girişimi hakkındaki soruya, Arktik bölgesinin savunmasının büyük risk taşıdığı ve Rusya ile Çin’in bölgedeki endişelerinin arttığı şeklinde yanıt verdi. Rutte, bu konunun ABD, Danimarka ve Grönland arasındaki üçlü müzakerelerin sonucunda netleşeceğini belirtti. Kendisinin bu müzakerelerde taraf olmadığını ve bu nedenle yorum yapmaktan kaçındığını söyledi.

Gelecek yıl düzenlenecek NATO Zirvesi’nin Arnavutluk’ta yapılacağını teyit eden Rutte, bu kararın daha önce Lahey’de alındığını hatırlattı. Zirvenin kesin tarihi henüz belirlenmedi.

İran-ABD gerilimi ve Avrupa’nın ABD’ye desteği konusuna değinen Rutte, bunun daha çok Avrupa’daki müttefikleri ilgilendiren ikili anlaşmalarla ilgili olduğunu belirtti. ABD’nin Avrupa’ya yatırım yaparak kendilerini nükleer tehditlerden korumak istediğini ifade etti.

Rutte, NATO’nun İran’ın nükleer kapasitesi ve balistik füze kabiliyeti edinmemesi gerektiği yönündeki net pozisyonunu yineledi. Bu konunun NATO’nun etki alanı dışında olduğunu ancak ABD’nin müttefik ülkelerle yaptığı anlaşmalar çerçevesinde destek aldığını sözlerine ekledi. Hürmüz Boğazı’nın açık olması ve İran’ın nükleer silahlara erişiminin engellenmesi gerektiğini vurguladı.

Yorum Yap

Benzer Haberler
G20 Aile Fotoğrafı İptal Lavrov Krizi Atlanta’da Patlak Verdi
G20 Aile Fotoğrafı İptal Lavrov Krizi Atlanta’da Patlak Verdi
Yapay Zeka Donanımları Siber Saldırı Riski Altında Sohbet Robotları Tehlikeli Yanıtlar Üretebiliyor
Yapay Zeka Donanımları Siber Saldırı Riski Altında Sohbet Robotları Tehlikeli Yanıtlar Üretebiliyor
4.1 Milyar Yıllık Mars Parçası Sahra Çölü’nde Bulundu
4.1 Milyar Yıllık Mars Parçası Sahra Çölü’nde Bulundu
Trump Venezuela’yi ABD’nin 51. Vilayeti Yapma Fikrini Açikladi
Trump Venezuela’yi ABD’nin 51. Vilayeti Yapma Fikrini Açikladi
Putin Çok Kutuplu Dünya Düzenini Geri Döndürülemez Gerçeklik İlan Etti
Putin Çok Kutuplu Dünya Düzenini Geri Döndürülemez Gerçeklik İlan Etti
Sırbistan’da İş İnsanı Kadına Tokat Attı Meydan Dayak Yedi
Sırbistan’da İş İnsanı Kadına Tokat Attı Meydan Dayak Yedi
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.