İran ve ABD heyetleri arasındaki 21 saatlik müzakereler İslamabad’da sonuçsuz tamamlandı. İran heyeti Pakistan’dan ayrılırken, ikinci tur belirsizliğini koruyor.
İran ve ABD heyetleri arasındaki 21 saat süren müzakerelerin ilk turu Pakistan’ın başkenti İslamabad’da tamamlandı. Görüşmelerden somut bir sonuç çıkmazken, İran heyeti Pakistan’dan ayrıldı. İkinci bir müzakere turunun yapılıp yapılmayacağı henüz belirsizliğini koruyor.
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, müzakerelerle ilgili yaptığı açıklamada, İran’ın iyi niyet ve irade beyanına rağmen karşı tarafa güven duymadığını belirtti. Galibaf, İran heyetinin ilerleme için 168 öneri sunduğunu ancak ABD’nin bu turda İran’ın güvenini kazanamadığını ifade etti.
Galibaf, ABD’nin İran’ın mantığını ve ilkelerini anladığını vurgulayarak, kararın artık ABD’nin güven kazanıp kazanamayacağına bağlı olduğunu sözlerine ekledi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap