İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, Pakistan ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, ABD’nin diplomasi konusundaki ciddiyetini sorguladı.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, Pakistan’a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yaptığı yazılı açıklamada, ABD’nin diplomasi konusundaki ciddiyetine dair henüz bir işaret görmediklerini belirtti. Arakçi, ziyaretin bölgeye barışı geri getirme çabaları açısından verimli geçtiğini ve İran’ın savaşın kalıcı olarak sona erdirilmesine yönelik pozisyonunu paylaştıklarını ifade etti.
İranlı bakan, Washington yönetimine yönelik eleştirisinde, “ABD’nin diplomasi konusunda gerçekten ciddi olup olmadığını henüz görmedik” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, bölgesel güvenlik ve İran’a yönelik politikalar bağlamında önemli bir mesaj olarak değerlendirildi.
Abbas Arakçi ve beraberindeki heyet, Pakistan’ın başkenti İslamabad’a dün resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında çeşitli üst düzey görüşmeler yapıldı.
Arakçi, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir araya geldi. Görüşmeye Pakistan Dışişleri Bakanı Ishaq Dar ve Genelkurmay Başkanı Mareşal Asim Munir de katıldı.
Taraflar, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi, çeşitli alanlardaki iş birliği imkanları ile bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ele aldı. İran’ın bölgeye barış getirme hedefi bu görüşmelerde de vurgulandı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap