Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, inşaat ruhsat ve iskan işlemleri için rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklandı. Toplamda 3,5 milyon lira talep edildiği belirtiliyor.
Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, ‘irtikap’ suçlamasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı. Albayrak, inşaat ruhsatı işlemleri için toplamda 3,5 milyon lira rüşvet aldığı iddiasıyla Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alındı.
Soruşturma, bir vatandaşın ruhsatlı inşaatının iskan işlemlerinin tamamlanması için Albayrak’ın babası aracılığıyla 2,5 milyon lira talep ettiği ve çek aldığı yönündeki şikayetiyle başladı. Vatandaş, ödeme sonrası inşaatına kısmi iskan alabildiğini belirtti.
Benzer bir şikayet, başka bir inşaat projesi sahibi H.P. tarafından da yapıldı. H.P., inşaatının durdurulduğunu ve kendisinden 1 milyon lira talep edildiğini, ödeme yapmadığı için inşaat faaliyetlerine devam edemediğini bildirdi. Bu ve benzeri çok sayıda şikayet, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘irtikap’ suçundan soruşturma başlatmasına neden oldu.
Albayrak hakkında gözaltı kararı verildikten sonra evinde ve belediye iştirakinde arama yapıldı. Antalya’ya gittiği belirtilen Albayrak, Afyonkarahisar’da gözaltına alınarak Düzce’ye getirildi. İşlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen Albayrak, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap