SON DAKİKA
--:--:--

Yaygın İlaç Kullanımı Kalp Krizi Riskini Artırıyor Uzmanlar Uyarıyor

Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmail Erdoğu, bilinçsiz ilaç kullanımının kalp krizi riskini artırdığını belirtti. Ağrı kesici, antibiyotik ve kas gevşeticiler risk oluşturuyor.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Yaygın İlaç Kullanımı Kalp Krizi Riskini Artırıyor Uzmanlar Uyarıyor

Kardiyoloji Uzmanı Doktor İsmail Erdoğu, bilinçsiz ve kontrolsüz ilaç kullanımının kalp krizi riskini önemli ölçüde artırabileceği uyarısında bulundu. Sivas Medicana Hastanesi’nde görevli Erdoğu, yaygın olarak kullanılan ağrı kesici, antibiyotik ve kas gevşetici gibi ilaçların bilinen yan etkilerinin yanı sıra kalp krizine yol açabileceğini belirtti.

Çoklu İlaç Kullanımının Riskleri

Uzm. Dr. İsmail Erdoğu, farklı polikliniklerden alınan ilaçların birbirlerinin etkilerini azaltıp artırabileceğine dikkat çekti. Kronik hastalığı olan ve çok sayıda ilaç kullanan bireylerde bu durumun daha sık görüldüğünü ifade eden Erdoğu, tıbbi gelişmeler ve insan ömrünün uzamasıyla çoklu ilaç kullanımının arttığını söyledi. Farklı hastalıkları olan hastaların, birbirleriyle etkileşime girebilecek ilaçları aynı anda kullanma riskiyle karşı karşıya kaldığını vurguladı. Hastaların kullandıkları ilaçları tanıması ve dozlarını bilmesinin önemine değinen Erdoğu, hastaların ilaçları ifade etmemesi veya tanımaması nedeniyle olumsuz durumların yaşanabildiğini belirtti.

Erdoğu, özellikle antibiyotiklerin, burun açıcı spreylerin ve akciğer hastalıkları için kullanılan ilaçların kalp ritim bozukluklarına, tansiyon yükselmesine veya kan sulandırıcıların etkisinin değişmesine neden olabileceğini açıkladı. Bu durumların nadiren de olsa kalp krizine yol açabileceğini, mesleki hayatında ağrı kesici kullanımının ardından kalp krizi geçiren hastalar gördüğünü aktardı. Doğru ilacın akıllıca kullanılmasının altını çizen Erdoğu, ciddi bir rahatsızlık yoksa ağrı kesici, kas gevşetici ve antibiyotik gibi ilaçlardan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Ağrı kesicilerin, böbrek rahatsızlığı, şeker hastalığı veya tansiyon ilacı kullanan hastalarda böbrek fonksiyonlarını olumsuz etkileyebileceğini belirten Erdoğu, ilaçların kimyasal içerdiğini hatırlattı. Kendi başına antibiyotik veya ağrı kesici kullanımının doğru olmadığını vurgulayan Erdoğu, bu ilaçların yan etkilerinin bilinmesi halinde insanların daha dikkatli davranacağını ifade etti. Bu durumların masum hatalar olmadığını ve büyük dikkat gerektirdiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Türkiye’de Yılda 10 Bin Doz Akrep Panzehiri Üretiliyor
Türkiye’de Yılda 10 Bin Doz Akrep Panzehiri Üretiliyor
Türkiye’de Ölümlerin Yüzde 40’ı Kalp Hastalıklarından Kaynaklanıyor
Türkiye’de Ölümlerin Yüzde 40’ı Kalp Hastalıklarından Kaynaklanıyor
Gebelikte Seyahat Edecek Anne Adaylarına Uzmandan Önemli Uyarılar
Gebelikte Seyahat Edecek Anne Adaylarına Uzmandan Önemli Uyarılar
Trabzon’da Düğün Pilavı Sonrası 15 Kişi Zehirlendi
Trabzon’da Düğün Pilavı Sonrası 15 Kişi Zehirlendi
Zeki İnsanlar En Çok Bu Besinleri Tüketiyor Uzmanlar Açıkladı
Zeki İnsanlar En Çok Bu Besinleri Tüketiyor Uzmanlar Açıkladı
Fatma Dinsever Fil Hastalığı Nedeniyle Yürüyemiyor Tedavi İçin Destek Bekliyor
Fatma Dinsever Fil Hastalığı Nedeniyle Yürüyemiyor Tedavi İçin Destek Bekliyor
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.