Ticaret Bakanlığı, cep telefonu taksit düzenlemelerini güncelledi. Sıfır telefonlarda limit 40 bin TL’ye, yenilenmiş telefonlarda ise 12 ay vadeye çıktı.
Ticaret Bakanlığı, cep telefonu alımlarında geçerli olan taksit düzenlemelerinde önemli değişiklikler yaptı. Yeni düzenlemelerle sıfır cep telefonları için taksit sınırı 40 bin liraya yükseltilirken, yenilenmiş cep telefonlarında tutar sınırı olmaksızın 12 ay vade imkanı tanındı.
Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelik’te yapılan değişiklikle, sıfır cep telefonu satışlarında taksit sınırı 20 bin liradan 40 bin liraya çıkarıldı. Buna göre, 40 bin lira ve altındaki cep telefonları için 12 ay, 40 bin lira üzerindeki cihazlar için ise 3 ay vade sınırı geçerli olacak.
Yenilenmiş ürün niteliğindeki cep telefonlarının satışlarında ise herhangi bir tutar sınırı gözetilmeksizin 12 ay vade imkanı sunuldu. Bu düzenleme, vatandaşların yenilenmiş telefonlara daha kolay erişimini hedefliyor.
Mal ve hizmet satışlarında taksitlendirme süreleri, kredi kartı ve tüketici finansmanı gibi yöntemlerde BDDK, senetli satışlar gibi diğer yöntemlerde ise Ticaret Bakanlığı tarafından belirleniyor. Bakanlık, perakende sektörünün dinamik yapısını dikkate alarak vatandaşların ve sektörün ihtiyaçlarına hızlı yanıt vermek amacıyla bu yetkisini kullanıyor.
Elektronik eşya, tablet, televizyon, elektrikli ev aletleri, mobilya, turizm, seyahat, taşıt ve kuyum satışlarında ise taksit tutarı ve vade sınırlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Bu alanlarda BDDK tarafından alınan kararlarla uyum sürdürülecek.
Bakanlık, BDDK tarafından alınacak yeni kararlar doğrultusunda da gerekli adımları hızla atarak vatandaşların ihtiyaçları ve perakende sektörünün dinamiklerini gözeten düzenlemeleri hayata geçirmeye devam edeceğini belirtti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap