ABD, İran’ın Hürmüz Boğazı’ndaki tehditlerini azaltmak için ek saldırılar başlattı. İran’ın güneyinde patlama sesleri duyuldu.
Amerika Birleşik Devletleri, İran’ın Hürmüz Boğazı’ndaki seyrüsefer özgürlüğünü tehdit etme kapasitesini zayıflatmak amacıyla İran’a yönelik ek saldırılar başlattığını duyurdu. Dün gece başlayan saldırıların ardından, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, İran’ın bölgedeki tehditlerinin daha da azaltılacağı belirtildi.
Yarı resmi Fars Haber Ajansı, İran’ın güneyindeki Hürmüzgan ve Sistan ve Beluçistan eyaletlerinde yerel saatle 23.15 sularında patlama seslerinin duyulduğunu bildirdi. Patlamaların yaşandığı belirtilen bölgeler arasında Sirik, Bender Abbas, Çabahar ve Kunarek kentleri bulunuyor.
Daha önceki saldırılarda 8 İran askerinin hayatını kaybettiği bilgisi paylaşılmıştı. CENTCOM’un yeni saldırı açıklaması, bölgedeki gerilimin tırmandığına işaret ediyor.
ABD Başkanı Donald Trump, daha önce Ankara’da katıldığı NATO Zirvesi’nde İran’a yönelik sert açıklamalarda bulunmuştu. Trump, “Anlaşma yapmayacağız, işi bitireceğiz” ifadesiyle İran’ı hedef almıştı. ABD’nin bölgedeki askeri faaliyetlerini artırması, uluslararası alanda endişelere neden oldu.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap