İran Devrim Muhafızları Ordusu, Keşm Adası güneyinde “ABD ve İsrail’e ait” olduğunu iddia ettiği bir savaş uçağını düşürdüğünü açıkladı.
İran Devrim Muhafızları Ordusu, Basra Körfezi’ndeki Keşm Adası’nın güneyinde hava savunma sistemleri aracılığıyla bir savaş uçağını düşürdüğünü açıkladı. Ordudan yapılan duyuruda, vurulan uçağın “ABD ve İsrail’e ait gelişmiş bir savaş uçağı” olduğu iddia edildi. Bu gelişme bölgede tansiyonu artırdı.
Devrim Muhafızları Ordusu’nun yerel basında yer alan açıklamasına göre, müdahale edilen savaş uçağı Basra Körfezi sularına düştü. Açıklamada, düşürülen uçağın tipi veya mürettebatına ilişkin ek bilgi verilmedi. İran Devlet Televizyonu ise olaya ait olduğunu belirttiği görüntüleri yayınladı.
Bu olay, Basra Körfezi’nde son dönemde artan askeri hareketliliğin bir göstergesi olarak kayıtlara geçti. Bölgede ABD ve İsrail’in askeri varlığına yönelik İran’ın sık sık dile getirdiği endişeler bulunuyor. Uluslararası kamuoyu, gelişmelerin ardından bölgedeki durumu yakından takip ediyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap