İran Devrim Muhafızları, Kuveyt’teki ABD askeri tesislerine yönelik saldırılar düzenlediğini duyurdu. Radar sistemleri ve lojistik merkezlerinin hedef alındığı saldırılarda asker kaybı yaşandığı iddia edildi.
İran Devrim Muhafızları Ordusu, Kuveyt’te bulunan ABD askeri tesislerine saldırı düzenlediğini duyurdu. Açıklamaya göre, Arifcan’daki lojistik ve destek merkezinde toplanan ABD güçleri hedef alındı ve saldırıda bazı askerlerin öldüğü iddia edildi.
Eş zamanlı olarak Kuveyt’teki Ali es-Salim Hava Üssü’ndeki bir ABD radar sisteminin insansız hava aracı (İHA) ile imha edildiği belirtildi. Ayrıca, bir silah bakım hangarı ve İHA barınağının da vurulduğu kaydedildi.
İran Devrim Muhafızları, misilleme eylemlerinin süreceğini bildirdi. Uluslararası kurumların ABD eylemlerini durdurmada yetersiz kaldığını savunan ordu, İran’ın orantılı misilleme hakkını kullanmaktan başka çaresi kalmadığını ifade etti.
Bölge ülkelerinin topraklarını ABD güçlerine açmaları durumunda muhtemel misillemelere karşı hazırlıklı olmaları gerektiği uyarısı yapıldı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap