SON DAKİKA
--:--:--

Bakan Bolat Van Kapıköy Gümrük Kapısı’nın Yoğunlaşacağını Bildirdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kapıköy Gümrük Kapısı’nda incelemelerde bulundu. Bölgedeki gelişmelerle kapının gelecekte daha yoğun çalışacağını belirtti.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bakan Bolat Van Kapıköy Gümrük Kapısı’nın Yoğunlaşacağını Bildirdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Van’daki programları kapsamında Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Kapısı’nda incelemelerde bulundu. Bakan Bolat, yetkililerden bilgi alarak kapının mevcut durumu ve modernizasyon çalışmaları hakkında değerlendirmeler yaptı. Türkiye’nin Asya’ya açılan önemli kapılarından biri olan Kapıköy’ün gelecekte daha yoğun çalışacağını öngördü.

Bakan Bolat, Kapıköy Gümrük Kapısı’nda yük taşımacılığı, demir yolu yolcu ve yük taşımacılığı ile kara yolu turist giriş çıkışlarında herhangi bir aksama olmadığını bildirdi. Modernizasyon çalışmalarına devam edildiğini ve bu kapının Türkiye ile komşusu İran arasındaki önemli geçiş noktası görevini sürdürdüğünü vurguladı.

Kapıköy Gümrük Kapısı’nda Modernizasyon ve Ticari Faaliyetler

Türkiye, son 23 yıl içinde yaklaşık 20 gümrük kapısını modernleştirdiğini ve yenilediğini aktardı. Kapıköy Gümrük Kapısı da bu örnek projeler arasında yer alıyor ve yeni tesis çalışmalarının devam ettiği bilgisi verildi. Bu modernizasyonlar özel sektör işbirliğiyle dünya standartlarında gerçekleştirildi.

Ticaret Bakanı Bolat, İsrail/ABD-İran arasındaki gerilime ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Bölgede barış ve ateşkes sürecinin gerçekleşmesi durumunda, hem ticari yük taşımacılığının hem de yolcu giriş çıkışlarının artmasını beklediklerini ifade etti. Bu durumun Kapıköy Gümrük Kapısı’nın faaliyetlerini önemli ölçüde yoğunlaştıracağını dile getirdi.

Diğer iki gümrük kapısı olan Ağrı Gürbulak ve Hakkari Esendere’de de rutin işlemlerin devam ettiğini belirten Bolat, yetkililerden alınan bilgiler ışığında yeni talimatlar verildiğini söyledi.

Bakan Bolat’ın Van Programı ve Temasları

Bakan Bolat, Kapıköy ziyaretinin ardından Van’daki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya geleceğini açıkladı. Programının devamında siyasi çalışmalarının olacağını ve 12 saati aşkın Van temaslarını tamamlayacağını belirtti.

Bakan Bolat’a incelemeleri sırasında Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Kayhan Türkmenoğlu, Saray Kaymakamı Hasan Ali Kurt, Kapıköy Gümrük Müdürü Osman Demirkol, AK Parti İl Başkanı Abdulahat Arvas ve MHP İl Başkanı Salih Güngöralp eşlik etti.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Tatil Planı Yapanlara Ticaret Bakanlığı’ndan Kritik Uyarı Milyonlarca Lira Ceza Kesildi
Tatil Planı Yapanlara Ticaret Bakanlığı’ndan Kritik Uyarı Milyonlarca Lira Ceza Kesildi
Çağrı Bey Sondaj Gemisi Somali Açıklarında Enerji Arayışında Yeni Bir Dönemi Başlattı
Çağrı Bey Sondaj Gemisi Somali Açıklarında Enerji Arayışında Yeni Bir Dönemi Başlattı
Tarım Kredi KOOP Market 2026’da 100 Milyar Lira Ciro Hedefliyor
Tarım Kredi KOOP Market 2026’da 100 Milyar Lira Ciro Hedefliyor
Bakan Bolat Brüksel’de kritik AB temaslarına başlıyor SKDM masada
Bakan Bolat Brüksel’de kritik AB temaslarına başlıyor SKDM masada
TMO’dan İthal Pirinç Satışı İddialarına Yalanlama
TMO’dan İthal Pirinç Satışı İddialarına Yalanlama
Hazine ve Maliye ve Merkez Bankası Faiz Politikası Haberlerini Yalanladı
Hazine ve Maliye ve Merkez Bankası Faiz Politikası Haberlerini Yalanladı
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.