ABD Başkanı Trump, İran ile nükleer anlaşma müzakerelerinde sona gelindiğini duyurdu. Anlaşmanın detaylarını ve olası tarihleri paylaştı.
ABD Başkanı Donald Trump, İran ile nükleer anlaşma konusunda önemli bir gelişme yaşandığını duyurdu. Trump, İran’ın anlaşmayı imzalamaya çok yakın olduğunu belirterek, müzakerelerin bu hafta sonu gerçekleşebileceğini açıkladı.
Trump, anlaşma kapsamında İran’ın nükleer silah edinmeyeceği ve satın almayacağı yönünde taahhütte bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, İran’ın zenginleştirilmiş uranyumu ABD’ye teslim edeceği koşulunu da ekledi.
ABD Başkanı, İran’ın nükleer silah geliştirme ve satın alma konusunda anlaştığını yineledi. Müzakerelerin bu hafta sonu tamamlanabileceğini ve İran’ın anlaşma belgelerini imzalamaya hazırlandığını belirtti.
Trump, zenginleştirilmiş uranyumun İran’dan ABD’ye nakledileceğini de sözlerine ekledi. Bu adımın, anlaşmanın uygulama sürecindeki kritik bir aşama olacağı öngörülüyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap